Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az első székely holokauszt már
  2010-01-09 17:30:51, szombat
 
  Az első székely holokauszt már 245 éve bekövetkezett
2010. január 9. 18:35:06

Biztos fogcsikorgató volt a tél 245 évvel ezelőtt is Felcsíkban a hegyek, s a havasok lábánál. Lehet, a hó is hullt, s akkor még nem tudta ott fenn a székely Isten, hogy embervér festi pirosra a fehérséget. Mária Terézia martalócai 1764. január 7-e hajnalán törtek rá Madéfalvára, és gyilkos ágyútűzzel, öldökléssel végeztek az alvó faluval.



Kétszáz, illetve a legújabb kutatások szerint négyszáz csíki és háromszéki székely vértanú adta ártatlan életét a bízott szabadságért. Múltak a századok, menetrend szerint leesett a hó, s vörösre változott színe. Árulás, ellenség, külső erők gyalázatos tevékenysége nyomán csappant a székely, erősödött a kivándorlás. A vér az égre kiált, s hirdeti az ősök szabadságtiszteletét, most, annyi idő után. A konok hun ivadék megelégelte, hogy mások irányítják sorsát, ott, szülőföldjén. Székelyország autonómiát akar!


Az Erdélyben szabadságjogokat kivívott székelység privilégiumait akarta megnyirbálni Mária Terézia, s katonaként bevetni őket a birodalom nyugati háborúiban. A Habsburg-rafinéria itt is érvényesült: határőrség felállítása volt a hivatalos álláspont, de ez ellen is fellángoltak a tiltakozások. A székelyek sérelmezték az idegen vezetést, s azt sem fogadhatták el, hogy a fegyveres szolgálat ellensúlyozásaképpen sem nyerhetik vissza régi szabadságjogaikat. A csíki és a háromszéki székelyek Madéfalván találkoztak, hogy nyomatékosítsák követeléseiket. A tárgyalás helyett gyilkos kartács volt a válasz, és háromórás vérfürdőben tobzódhattak az idegen zsoldosok. Így lett a székelyeknek is Golgotája.

A vész után ötfalunyi székely közösség vette a vándorbotot, s menekült el Moldvába több ezer éves lakhelyéről. A sors tovább sújtotta a hős népet, derűre mindig jött a ború, és egyre kevesebben maradtak ott, ahol őseik nyugszanak. Aki maradt viszont még erőteljesebben ragaszkodott a jusshoz, a földhöz, a néphez, a hithez és a hagyományokhoz. Csaba királyfi csillagösvényén járó elődök mindig mutattak kiutat, a sovány föld is adott annyi vigaszt, hogy legyen kenyér az asztalra, és a fenyőfák táplálta tűz forrósítsa fel a havasi kalyibák, a lentebb levő falvak nádtetős házai lakóinak életét.

Trianonban később kimondták a verdiktet, odadobtak a nagyhatalmak játékszerül egy országot, s embereket akartak megfosztani attól, hogy a Szent Korona alatt egyesüljenek. 90 év semmi a száz és ezer évekhez képest, de most a jelenben húsba vágó kérdés, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel segítsük, támogassuk azt a követelést, amelyet az öntudatra ébredő székelyek megfogalmaztak. Az ember alapvető joga, hogy közösségében, kisebb és nagyobb egységében a kiválasztottjai vezessék, és amit véres verejtékkel megtermelt, abból elsősorban ő részesülhessen.

Alapvető emberi kívánság és jog, hogy lehessen őrizni a hagyományt, tisztelni a múltat, s belőlük táplálkozva élni a jelenben. Az idegenek zsoldosaikkal mindig a saját szájízük szerint szabatnák át a világot, de amióta világ a világ az ellenállás is kifejlődik. A halottak vére az égbe kiált, a mártírok neve fennmarad az utókornak, mert elviselhetetlen az igazságtalanság. Nem lehet a végtelenségig lábbal tiporni mindent, ami ősi, emberi és szent.

Székelyföld élni akar, ott, abban a hazában, amelyet az idők kezdetén megszereztek és megtartottak lakói. Saját maga akar rendelkezni sorsa felől. Nem ragadnak kardot és kaszát, nem a fegyvert használják nyomatékul, hanem a joggal, az érvekkel és az igazságtudattal apellálnak. Nem akarnak többet, mint ami elfogadott Európában, ott, ahova ők is tartoznak.

Idén megint választhatunk, legalábbis hihetjük, hogy a mi döntésünk alapján fordul majd jobbra a kormánykerék. Mindenképpen muszáj, hogy bekövetkezzen ez a változás, mert a jelenlegi helyzet tarthatatlan, és akik a hatalmat gyakorolják, azok nem csak minket, itt a csonka hazában, hanem a jelenlegi határainkon túl élő véreinket úgy terelnék abba a nem létező Európába, hogy elvesszen minden, ami ősi, ami lélekemelő, és ami magyar.


A pártok programjai már most körvonalazódnak, mindenki választhat szíve szerint. Elszakított véreink helyzetének javításához viszont egy önálló, kormányszintű intézmény létrehozása lenne kívánatos. Amelyik párt vállalja, hogy létrehozza a határon túli magyarok szaktárcáját, az lehet a nyerő a nemzetféltő állampolgárok körében.

A madéfalvi események helyszínén felállított turulmadaras emlékmű márványtáblájának latin felirata székelyöldöklést jelent. A csupa nagybetűvel írott szó megfelelő betűit római számként összeadva 1764-et kapunk, a madéfalvi veszedelem évét.

Forrás: Hunhir.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szabadságjogokat, rendelkezésünkre, székelyöldöklést, elviselhetetlen, igazságtalanság, nyomatékosítsák, igazságtudattal, csillagösvényén, kiválasztottjai, körvonalazódnak, megfogalmaztak, erőteljesebben, követeléseiket, privilégiumait, részesülhessen, hagyományokhoz, bekövetkezett, székelyország, állampolgárok, választhatunk, fogcsikorgató, végtelenségig, zsoldosaikkal, bekövetkezzen, kormányszintű, tiltakozások, szaktárcáját, fellángoltak, szülőföldjén, tevékenysége, turulmadaras, megnyirbálni, tobzódhattak, megszereztek, egyesüljenek, közösségében, első székely, havasok lábánál, székely Isten, alvó faluval, legújabb kutatások, bízott szabadságért, égre kiált, birodalom nyugati, hivatalos álláspont, székelyek sérelmezték, idegen vezetést, fegyveres szolgálat, háromszéki székelyek, tárgyalás helyett, idegen zsoldosok, vész után, Mária Terézia, Szent Korona,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Környezetvédelem  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A Föld napja  Facebookon kaptam Gizike bar...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Maradék idő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Maradék idő  Facebookon kaptam  A Gömb  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Emlék  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Nehezen engedem  Környezetvédelem  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ma  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Gárdonyi Géza - Április végén  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Viharban csak az a fa marad ál...  Maradék idő  A Mester kezének érintése  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Két ember becsülete  Az idő elsodorja létezésünk  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Ázzal aki csak szép  Paul David Tripp Április 24 
Bejegyzés Címkék
első székely, havasok lábánál, székely Isten, alvó faluval, legújabb kutatások, bízott szabadságért, égre kiált, birodalom nyugati, hivatalos álláspont, székelyek sérelmezték, idegen vezetést, fegyveres szolgálat, háromszéki székelyek, tárgyalás helyett, idegen zsoldosok, vész után, sors tovább, sovány föld, fenyőfák táplálta, havasi kalyibák, lentebb levő, nagyhatalmak játékszerül, jelenben húsba, rendelkezésünkre álló, öntudatra ébredő, ember alapvető, kiválasztottjai vezessék, idegenek zsoldosaikkal, saját szájízük, halottak vére, égbe kiált, mártírok neve, végtelenségig lábbal, idők kezdetén, fegyvert használják, igazságtudattal apellálnak, jelenlegi helyzet, hatalmat gyakorolják, csonka hazában, jelenlegi határainkon, pártok programjai, határon túli, nemzetféltő állampolgárok, madéfalvi események, csupa nagybetűvel, madéfalvi veszedelem, szabadságjogokat, rendelkezésünkre, székelyöldöklést, elviselhetetlen, igazságtalanság, nyomatékosítsák, igazságtudattal, csillagösvényén, kiválasztottjai, körvonalazódnak, megfogalmaztak, erőteljesebben, követeléseiket, privilégiumait, részesülhessen, hagyományokhoz, bekövetkezett, székelyország, állampolgárok, választhatunk, fogcsikorgató, végtelenségig, zsoldosaikkal, bekövetkezzen, kormányszintű, tiltakozások, szaktárcáját, fellángoltak, szülőföldjén, tevékenysége, turulmadaras, megnyirbálni, tobzódhattak, megszereztek, egyesüljenek, közösségében, szabadságért, kormánykerék, ragaszkodott, tarthatatlan, székelyeknek, megtartottak, mindenképpen, nagyhatalmak, lakhelyéről, vándorbotot, javításához, felállítása, fogadhatták, létrehozása, gyakorolják, határainkon, táplálkozva, érvényesült, találkoztak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.